МОИТЕ 10 НОВОГОДИШНИ РЕЗОЛЮЦИИ (ОБЕЩАНИЯ)

Всяка година си обещаваме да спрем някой вреден навик, да учим нещо ново, да прекарваме повече време с любими хора и т.н

За да ни се получат тези така наречени резолюции или обещания според мен е хубаво да сме по конкретни. Тук ще споделя с вас моите 10 обещания и защо ги избирам. Ще се радвам да споделите и някои ваши в коментарите отдолу.

1.Да намаля така наречения procrastination или отлагането на зададени цели.

Постоянно си поставяме цели и желания, които искаме да постигнем, но все ги оставяме за „утре„, което в даден момент се отлага с месеци и целта ни отива в небитието.

Защо е важно за мен?

Аз съм доста амбициозен човек и обичам да си поставям много и големи цели, това е нормално за доста хора и това се нарича еволюция и ни е довела до развитието, което наблюдаваме в момента. Отлагайки нашите задължения ние отлагаме нашата собствена еволюция или предоставяме на някой друг възможността, която ние имаме за развитие.

2. Поставяне на конкретни цели с кратък и непроменим времеви диапазон.

Преди време четох една книга, която значително промени мисленето ми – 4 hours work week или 4 часова работна седмица. В нея се споделя точно тази идея за конкретните цели и кратко време за изпълнение. Вярвам повечето от нас сме минали през периода на сесията, където за 3 дена учим материал за 6 месеца 🙂

Ако си кажем просто искамe да съм успешни и да имаме пари (ако това за нас е мярката за успех) то това, дали ще се случи в този живот или в някой друг никой не знае, но ако си кажем искам да намаля световното замърсяване с 1% за следващата година – това вече е конкретна цел с доста кратък времеви диапазон, нали?

3. Да се образовам повече за глобалните екологични проблеми.

„Знанието е сила“ е клише, но е клише защото е вярно 🙂

Последните години отделям сериозно внимание на екологичните промени и замърсяването като цяло и докато световното замърсяване е около ~20% причина за глобалното затопляне, то източниците на енергия са големият проблем, който наблюдаваме.

Това ме накара да се замисля, че каузата, която съм започнал е супер, но ми се иска да погледна към голямата картинка и как наистина бих могъл да помогна да нямаме топли зими, тъй като обичам зимните спортове и това ще стане като наблегна повече над знанието! 🙂

4. Да си подобря концентрацията и умствените умения.

От известно време вярвам, че ако победиш сутринта, побеждаваш и деня. В тези ред на мисли за мен да започнеш деня с медитация и спорт е най-доброто начало за един продуктивен и успешен ден. Напоследък често побеждавам сутринта, но за следващата година искам да стане ежедневие. По този начин ще подобря концентрацията си значително и емоционалната ми интелигентност, които са основата на щастлив живот.

5.Да оставя настрана FOMO или страхът от изпуснатите възможности.

Почти цял живот страдaм от FOMO (fear of missing out) страх да не изпусна някое събитие, събиране, да не изпусна снега като завали, бизнес възможности и т.н, но по този начин не мога да се насладя на момента, който никога няма да се повтори. Като оставим този страх, бихме могли да сме по-щастливи в настоящето, което е най-важното, нали?

6.Повече доходи (пасивни)

Живеем в добри времена, където можем да работим от вкъщи и да печелим своята заплата, но със сигурност ни се иска да увеличим нашето портфолио. Проектът Resume се развива много добре и имам за цел да се развие до международно ниво, но човек е винаги хубаво да има план Б,В,Г,Д и тн 🙂 Поставям си за цел да имам пасивни доходи за следващата година в рамките на една минимална заплата на месец.

7.Да науча испански – Нов език е винаги добра идея – развива ти когнитивната памет. През изминалата година започнах да го уча и завърших B1, но целта ми за 2021 е да взема C1 и да знам, че свободно мога да говоря на испански.

8. Вдигна IT познанията ми и подобря PHP уменията ми.

Въпреки че главният ми фокус в момента е екологията – информационните технологии винаги са ми били интересни и също са част от бъдещето заедно с екологията. Тъй като сам развивам сайта на Resume и искам той да бъде максимално продуктивен и бърз, бих искал да подобря моите IT умения и да науча повече за програмния език PHP.

9.Self-relient или да можеш да разчиташ повече на себе си

Винаги съм си мислел, че да оправиш каквото и да е по колата и ремонт у вас е сложно и е по-добре някой майстор да го направи. Въпреки, че това донякъде е така, през последната година започнах да правя ремонти и разбрах, че с малко знание от ютуб и приятели не е rocket science. Тук и ще си поставя цел да увелича тези умения, това ще ми помогне да съм по-креативен и мотивиран, че мога да разчитам на себе си повече! 🙂

10. По 2 книги на месец (не аудио)

Книгите са богатство, което се възприема много повече, ако не е в аудио формат (поне при мен). Преди много се радвах, че слушам по 2 книги на седмица, но какво ми остава след това? Отговорът е много малко : ( Затова реших, че ще съм от старата школа и ще чета, за да съм по реалистичен си поставям по 2 книги/месец.

Това са моите 10 обещания или резолюции за 2021, ще се радвам да споделите някои от вашите! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *