Resume в Париж

 
Environmental Awareness Day

 

За събитието

Студентите, от магистърска програма Химия за устойчиво развитие в Енергията, Здравето и Околната среда в унивеститета Paris-Saclay, с подкрепата на своя ректор, организираха събитието – Environmental Awareness Day, което се състоя на 17-ти Януари 2020.

Гост-лектори:

Като на основател на Resume, аз – Борислав Йорданов, също бях сред поканените доктори и професори от Германия, Белгия, Франция, Филипините, за да изнеса лекция на актуалната тема за Waste Management.

Мисия

Главната им цел беше чрез научни открития и лекции да информират международните си студенти относно случващите се катаклизми на Земята ни. Фокусът беше насочен към Глобалното затопляне и причините за него, както и нашите възможности да го предотвратим.

В открити дискусии участие взеха студенти от цял свят, които изказаха и своята глобална гледна точка за различните и общите проблеми по света.

 

Лекцията, която изнесох пред  аудиторията, беше относно възможността на всеки от нас чрез малки всекидневни стъпки да направи голяма промяна в бъдеще. Основен момент от презентацията ми беше върху мотивацията да започнем с намаляването на излишния отпадък като следваме 5 лесни стъпки:

Refuse (откажи) – торбичката в магазина или сламката в бара.

Reduce (намали) – ненужната употреба на продукти

Reuse (преизползвай) – преизползвай дрехи/буркани/бутилки

Recycle (рециклирай) – изхвърляй разделно

Rot (гниене – компостирай) – органичните отпадъци е най-добре да се компостират

 

Презентацията може да намерите тук

Благодаря за поканата на организаторите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *