Resume в Париж

 
Environmental Awareness Day

 

За събитието

Студентите, от магистърска програма Химия за устойчиво развитие в Енергията, Здравето и Околната среда в унивеститета Paris-Saclay, с подкрепата на своя ректор, организираха събитието – Environmental Awareness Day, което се състоя на 17-ти Януари 2020.

Гост-лектори:

Като на основател на Resume, аз – Борислав Йорданов, също бях сред поканените доктори и професори от Германия, Белгия, Франция, Филипините, за да изнеса лекция на актуалната тема за Waste Management.

Мисия

Главната им цел беше чрез научни открития и лекции да информират международните си студенти относно случващите се катаклизми на Земята ни. Фокусът беше насочен към Глобалното затопляне и причините за него, както и нашите възможности да го предотвратим.

В открити дискусии участие взеха студенти от цял свят, които изказаха и своята глобална гледна точка за различните и общите проблеми по света.

 

Лекцията, която изнесох пред  аудиторията, беше относно възможността на всеки от нас чрез малки всекидневни стъпки да направи голяма промяна в бъдеще. Основен момент от презентацията ми беше върху мотивацията да започнем с намаляването на излишния отпадък като следваме 5 лесни стъпки:

Refuse (откажи) – торбичката в магазина или сламката в бара.

Reduce (намали) – ненужната употреба на продукти

Reuse (преизползвай) – преизползвай дрехи/буркани/бутилки

Recycle (рециклирай) – изхвърляй разделно

Rot (гниене – компостирай) – органичните отпадъци е най-добре да се компостират

 

Презентацията може да намерите тук

Благодаря за поканата на организаторите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вземете -5% намаление,
като се запишете за нашия бюлетин :)

С регистрацията си вие се съгласявате с Политиката за поверителност и Условия за ползване на Resume

Успешно се записахте!

Уупс има грешка

Resume Sportswear will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.