Kак да живеем с нулев отпадък, ако ни мързи? (първи стъпки)

 

Статията ще бъде кратка, защото кой има време да чете статии (2 минути)

 

Кратко интро:

Нулев отпадък или по-известно като Zero-Waste е идея да намалим колкото е възможно излишния отпадък, т.е да избягваме пластмасата и нещата, които не са ни необходими, за да намалим боклука на планетата ни.

Съвети за мързеливци:

 

 

1.Като много мързелив човек обичам да си нося собствена бутилка и така не се налага да влизам в магазини, за да си купувам вода, а после да търся кошче къде да изхвърля бутилката.

2.Аз събирам разделно, защото ме мързи да си изхвърлям боклука всеки ден. Така си го изхвърлям веднъж в седмицата, макар и да събирам в четири различни кофи, голям кеф е!

3.Мързи ме да си взимам обяда за офиса и затова ям в заведението с тяхна посуда и така не използвам пластмасовите им кутии за вкъщи.

Също пазарувам с раница, защото ме мързи да събирам торбички в торбичка някъде из шкафовете в нас.

4.Само ако знаете как ме мързи да паркирам колата си и да я карам из града, затова използвам градски транспорт, слизам и забравям. Често ще ме видите с колело, няма зони и си го паркирам навсякъде безплатно, много ме мързи да пращам смс-и на всеки час ☹

5.А по моловете как ме мързи да ходя и да си купувам излишни неща, които ме кефят 24 часа и после се чудя какво да ги правя. Предпочитам по-качествените продукти и да ги ползвам по-дълго. Така хем си пестя пари и време, но и помагам на природата ни да е по-чиста.

6.Леле… а как ме мързи да събирам на другите хора боклуците (въпреки това го правя), затова много обичам да мотивирам и помагам на повече хора да научат за ZeroWaste идеята и така ще ми се налага по-рядко да събирам отпадъци из красивата ни природа.

Мързелът може и да хубаво нещо, нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *